Як анулювати доступ сторонніх додатків до даних пошти, Facebook та інших платформ | Бізнес Майстерня

Як анулювати доступ сторонніх додатків до даних пошти, Facebook та інших платформ

Як анулювати доступ сторонніх додатків до даних пошти, Facebook та інших платформ

детектив

Днями, в рамках розслідування «стеження» Uber за користувачами, що видалили його додаток, газета The New York Times дізналася про продаж даних листування своїх клієнтів сервісом Unroll.me. Останній допомагає очистити поштову скриньку від непотрібних розсилок. Для цього він вимагає доступ до даних поштових сервісів на зразок Gmail. Багатьох засмутило, що дані з їх пошти Unroll.me продавав третім особам. Щоб цього уникнути, БізнесМайстерня пропонує перевірити яким стороннім сервісам ви надаєте доступ на соціальних платформах і сервісах на зразок Gmail, Facebook і інших.

Варто відзначити, що «безкоштовні» сервіси типу Unroll.me, незважаючи на те, що не знімають кошти з карти користувачів, повинні заробляти. Часто подібні сервіси продають знання про своїх користувачів третім особам, щоб заробити. У компанії стверджують, що всі дані були анонімізованими.

Gmail

Щоб переглянути список програм, які мають доступ до даних Gmail, при натисканні на фотографію профілю потрібно зайти в: «Мій акаунт» (My Account) - «Безпека і вхід» (Sign-in & Security) - «Пов'язані програми та сайти» ( Connected apps & sites) - «Управління додатками» (Manage apps). По кліку на окремі сервіси можна забрати у них доступ до даних облікового запису Google.

гугл

Facebook

У фейсбук одна з найбільш пристосованих соцмереж для ведення бізнесу. Він найчастіше використовують для авторизації в різних сервісах. Весь їх список можна подивитися, відкривши в меню, що випадає в правому верхньому куті. Необхідно зайти в «Налаштування» (Settings) - «Додатки» (Apps) - «Показати все» (Show all).

фейсбук

Instagram

У веб-версії Instagram потрібно зайти на сторінку профілю - клікнути на коліщатко налаштувань - «Авторизовані додатки» (Authorized Apps). Про просування в Instagram читайте тут.

Інстаграм

Pinterest

На сайті Pinterest необхідно натиснути на піктограму людської фігури, потім на «гайку» налаштувань - «Додатки».

Pinterest

LinkedIn

Професійна соціальна мережа, для багатіїв та професіоналів, яку купила Microsoft, також служить способом авторизації різних сервісів. Крім цього, з неї можуть запитувати дані сторонні плагіни. Побачити все підключені сервіси можна клікнувши на іконку профілю - «Налаштування і приватність» (Settings & Privacy) - «Партнери та сторонні сервіси» (Partners and Third parties) - «Дозволені сервіси» (Permitted Services).

лінкедин

Twitter

З профілю користувача Twitter зайдіть в «Налаштування» (Settings) - «Додатки» (Apps). У кожного сервісу прописані дозволи (тільки читання, читання і запис, прямі повідомлення), які можна скасувати, натиснувши «Забрати доступ» (Revoke Acess).

твітер

Варто зазначити, що майже всі вищеописані сервіси також є безкоштовними і використовують дані користувачів в рекламних цілях.

Сторонні безкоштовні сервіси можуть загрожувати приватності даних користувачів отримуючи дані не тільки від соціальних платформ, але й зі смартфонів. Так, нещодавно експерти виявили, що додаток Meitu, який накладав на фотографії аніме-фільтр, збирає безліч особистих даних. Крім не потрібних для фотододатку дозволів на кшталт доступу до телефону і місця розташування, воно збирало MAC-адресу і IMEI-код, дізнавалося, яким оператором користується власник пристрою.

Фото: flickr.com
Обробка: Vinci
назад
далі